Tuinberegening - Regenbui op afroep!

Naast het leggen van graszoden zijn wij ook úw partij voor tuinberegening. In een mooie tuin hoort een goed sproeisysteem, en wij kunnen u dat bieden met onze ervaring van 18 jaar beregeningstechniek, een ervaren team van specialisten en het gebruik van de juiste materialen. Door nauwkeurig en netjes te werken voorkomen wij beschadigingen aan uw tuin. Met een goed beregeningssysteem in uw tuin wordt uw beplanting zeker groener, want water geven is de eerste behoefte en de beste methode voor het krijgen van een gezonde tuin. Een goed aangelegd beregeningssysteem is in staat alle delen van de tuin nat te houden en de verhardingen grotendeels droog te laten.

De voordelen van tuinberegening:

  • Nooit meer slepen met de tuinslang;
  • De sproeiers worden onzichtbaar geplaatst;
  • Direct na aanleg is de juiste bewatering verzekerd;
  • Uw gazon blijft altijd mooi groen;
  • Gazons kunnen door het gebruik van een sproeisysteem ook in de zomer gelegd worden.
Plattegrond
Tuinsproeier op gazon
Tuinsproeier op gazon

Tuinbereging op maat voor elke tuin

Of de tuin nu groot is of klein, in alle gevallen is een automatisch beregeningssysteem mogelijk. Grote tuinen maken vaak gebruik van grondwater of een eigen waterbron, voor een kleinere tuin is beregening met leidingwater vaak het meest interessant. Op basis van uw tuinontwerp of een schets op schaal kunnen wij u een sproeisysteem op maat aanbieden. Wij adviseren u over de aanleg ervan. Net zoals het sproeisysteem zelf is ook de prijs ervan een stukje maatwerk, u krijgt altijd vooraf een prijsopgave!

Gazon beregenen

Als de graszoden gelegd zijn moet het nieuwe gazon direct bewaterd worden. Wat is er in een dergelijke situatie makkelijker dan vooraf een beregeningssysteem aan te laten leggen dat in deze waterbehoefte voorziet. De eerste weken zijn cruciaal voor een gazon dat gelegd is met graszoden, de eerste 2 weken moet het gazon namelijk iedere dag beregend worden. Met een volautomatisch beregeningssysteem wordt u volledig ontlast, het sproeisysteem beregent het gazon op gezette dagen en tijden.

Pop up sproeiers in uw gazon

Voor de beregening van een gazon worden er pop up turbinesproeiers gebruikt. Deze sproeiers worden onder het maaiveld geplaatst zodat ze onzichtbaar zijn in uw gazon. Zodra het beregeningssysteem start komen de sproeiers door de druk van het water omhoog en beregenen het gazon. Een beregeningssysteem voor het gazon kan op de waterleiding of een andere waterbron worden aangesloten.

Tuin beregenen

Vaak bestaat een tuin niet enkel uit bestrating en een gazon, het planten van een uiteenlopende vegetatie kleurt de tuin. Planten hebben net als mensen verschillende voedings- en vochtbehoeften. Daarom bieden wij de keuze uit een groot aantal sproeiers die naar behoefte van de vegetatie kunnen worden ingesteld. Steeds zorgen wij voor een uitgebalanceerde verdeling van het water waardoor uw tuin optimaal wordt beregend.

Planten mogen niet met een te hoge druk besproeid worden, daarom worden er ook nevelsproeiers gemonteerd. Een nevelsproeier verspreidt een watergordijn van fijne nevel. Dit systeem werkt, naast het mooie aanzicht dat het geeft, ook groeibevorderend voor de planten. Het water wordt bovendien gelijk verdeeld over de sproeizones waardoor de waterhoeveelheid gemakkelijk te reguleren is.

Volautomatische tuinberegening

Een tuinberegeningssysteem kan volautomatisch worden aangestuurd. Daardoor is vergeten niet meer mogelijk en kunt u zorgeloos van uw vakantie genieten. Het systeem kan dusdanig worden geïnstalleerd en afgesteld dat er niet wordt beregend na voldoende neerslag. De bediening kan via een vaste sproeicomputer, een handige WIFI -sproeicomputer voor bediening met uw smart Phone, een tablet of pc! Ook een aansluiting op uw domoticasysteem is mogelijk.

Houdt u letterlijk graag de vinger aan de pomp of de kraan, en wilt u zelf bepalen wanneer de tuin wordt gesproeid, kies dan voor de eenvoudige handmatige bediening.

Niet bevriezen

Angst voor winterkou hoeft u niet te hebben. Een afdruipventiel in elke sproeier voert het restwater uit de sproeiers af waardoor kapotvriezen van de sproeikoppen is uitgesloten. De leidingen kunnen leeggeblazen of leeggepompt worden. Als er water in de leidingen blijft zitten kan het water bevriezen, hierdoor scheuren mogelijk de leidingen.

Wij werken in overleg met Ú

Voor de aanleg van een automatisch tuinsproeisysteem brengen wij uw tuin gedetailleerd in kaart. Aan de hand hiervan worden de leidingen en de sproeiers ingetekend. Persoonlijk worden de mogelijkheden van computerbesturing en het gebruik van grondwater via een eigen bron besproken. Op basis van onze bevindingen bieden wij u een offerte aan en indien gewenst berekenen wij enkele alternatieven. Ons uitgangspunt is een installatie aan te leggen die volledig aan uw wensen tegemoet komt met een goed oog voor detail en een gegarandeerde jarenlange probleemloze werking ervan.

Het laatste nieuws

Wat klanten over ons zeggen