Grasleggen.nl is uw specialist op het gebied van graszoden laten leggen. Met de juiste kennis en uitgerust met de juiste gereedschappen en machines zijn wij in staat uw gazon op perfecte wijze aan te leggen. Doordat wij medewerkers hebben die uitsluitend het leggen van graszoden uitvoeren mogen zij zich met recht specialist noemen. Bij de uitvoering van de werkzaamheden hanteren zij een effectieve en efficiënte werkwijze. Daardoor kunnen wij u garantie geven op het gazon dat wij aanleggen met A-kwaliteit grasmatten.

Prijzen graszoden laten leggen

Voor het leggen van graszoden biedt Grasleggen.nl u onderstaande prijzen. Zoals u kunt zien in het onderstaande schema kunnen wij, naast het leggen van graszoden, ook zorgen voor het verwijderen van het bestaande gazon en/of het frezen van de bodem.

< 50 m² 51 - 100 m² 101 - 250 m² > 250 m²
Graszoden laten leggen € 350,- € 7,00 € 6,50 Op aanvraag
Frezen ondergrond * € 50,- € 1,00 € 0,85 Op aanvraag
Oud gazon verwijderen € 225,- € 4,00 € 3,50 Op aanvraag

* Gratis in combinatie met het verwijderen van oud gazon.

De prijs die wij hanteren voor het leggen van graszoden bestaat uit twee componenten.

 • Leveren van de graszoden, deze prijs is inclusief 6 % btw.
 • Leggen van de graszoden, deze prijs is inclusief 21 % btw.

Alle prijzen die wij communiceren naar u zijn dan ook inclusief btw. De ondergrond frezen kan noodzakelijk zijn om deze te kunnen bewerken. 

Bekijk alle tarieven en voorwaarden op de pagina prijzen legservice.

Opgerolde graszoden
Strak gazon
Strak groen gazon

Graszoden laten leggen door Grasleggen.nl

Om tot een mooi aangelegd gazon te komen, is het zeer belangrijk om alle stappen te doorlopen. Het personeel van Grasleggen.nl volgt deze stappen nauwkeurig, en voert ze dagelijks perfect uit. De stappen die wij bij het graszoden laten leggen doorlopen kunt u hieronder lezen.

Bodembewerking

 • De ondergrond frezen of harken.
 • Stenen, takjes en andere rommel verwijderen.
 • De ondergrond egaliseren met een waterpas.
 • De bodem bemesten.
 • Walsen, zodat de ondergrond niet meer kan na-zakken.

Graszoden leggen

 • Het uitrollen of leggen van de graszoden.
 • Het strak insnijden van de grasrollen.
 • Walsen, zodat de graszoden goed aangedrukt op de grond liggen.
 • Afvalstukken opruimen en afvoeren.

De werkplek schoon opleveren

 • De tuin en de straat schoon vegen.
 • Het uitgevoerde werk controleren samen met de klant.
 • Onze onderhoudstips overhandigen voor jarenlang plezier van uw gazon.
 • U krijgt 3 maanden garantie op gelegde graszoden.

Tips voordat u graszoden laat leggen

Ligt er voldoende grond? Graszoden hebben een laag van minimaal 15 centimeter aan vruchtbare grond nodig. Deze grond dient tot 2 cm onder uw huidige bestrating te liggen. Om bijkomende kosten te voorkomen dient u ervoor te zorgen dat de grond voor minimaal 75% vlak ligt.
Heeft u problemen met uw bestaande gazon? Het kan zijn dat problemen met uw gazon oorzaak zijn voor de nieuwe aanleg. In dat geval denken wij graag mee aan een passende oplossing waardoor toekomstige problemen te voorkomen zijn.
Hoe berekent u het aantal m²? Om de oppervlakte te berekenen voor het aantal m2 gras dat nodig is, vermenigvuldigt u de lengte met de breedte. Daar telt u het gemiddelde van 5 % snijverlies bij op.
Is uw tuin goed bereikbaar? Het is voor onze medewerkers belangrijk dat zij voldoende parkeergelegenheid hebben voor de deur. De bedrijfsbus en aanhanger zijn in totaal 12 meter lang. Ook de toegangsroute tot het gazon moet goed bereikbaar zijn. Wij hebben een toegangsbreedte nodig van 90 cm.
Heeft u alles al in huis? Direct nadat de graszoden zijn gelegd dienen deze water te krijgen. Zorg ervoor dat u tuinslangen, koppelingen en sproeiers klaar heeft liggen. Als de graszoden uitdrogen in de zon ontstaat er een groot probleem.
Maakt u al gebruik van organische gazonmest? Grasleggen.nl is afgestapt van het advies om kunstmest te gebruiken voor het gazon. Wij verkopen en leveren duurzame, organische meststoffen. Deze spoelen niet weg uit het gazon, zijn niet milieuvervuilend en zijn tot 3 maanden lang werkzaam in het gazon!

Kunt u het bestaande gazon verwijderen?

Ja, Grasleggen.nl kan uw bestaande gazon dat aan vervanging toe is ook verwijderen en afvoeren. Met een graszodensnijder wordt uw gazon losgesneden van de ondergrond waarna het af te voeren is. Op die manier verdwijnt de toplaag met mos en onkruid direct uit uw tuin. Nadat het gazonoppervlak is schoongemaakt frezen wij doorgaans de grond. Op die manier beluchten wij de bodem zodat er een gezonde basis wordt gelegd voor uw toekomstige gazon. 

Meer informatie over het bestaande gazon vervangen leest u op de pagina gazonrenovatie.

Laat uw graszoden leggen vanaf slechts € 5,50 p/m²

Hebben wij u overtuigd van onze werkwijze en de kwaliteit van de graszoden die wij leggen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan zodat wij u een scherpe aanbieding kunnen doen. U ontvangt binnen 24 uur na uw aanvraag een passende offerte. Mochten wij vragen hebben dan nemen wij contact met u op voordat wij de offerte uitbrengen. Bij twijfel komt één van de experts van Grasleggen.nl bij u langs om de werkzaamheden op te nemen.

Het laatste nieuws

Wat klanten over ons zeggen