Graszoden

Wie een nieuw gazon gaat aanleggen komt al snel uit bij graszoden. De tijd waarin men maanden geduld heeft totdat er een mooi gazon ligt is voorbij. Gras zaaien is dus uit den boze en een gazon aanleggen met graszoden hartstikke hip. In de snelheid waarin de hele maatschappij draait bieden graszoden een perfecte oplossing.

Bij de graszodenkweker wordt het gazon opgekweekt totdat de grasmat perfect is. Vervolgens wordt deze in delen gesneden, opgerold en als graszoden geleverd. De A-kwaliteit graszoden worden vervolgens door de specialisten van Grasleggen.nl aangelegd tot een gazon. Binnen 14 dagen nadat het gazon is aangelegd met graszoden kan het al in gebruik genomen worden. U kunt er vanaf dat moment al op lopen of uw kinderen erop laten spelen.

Graszoden gelegd vanaf € 5,50 p/m² 

Van alle onderdelen van de tuin zijn de graszoden veruit de goedkoopste. Het is als bodembedekker in de tuin vele malen voordeliger dan kunstgras, bestrating, tuin planten of hout. Bijkomend voordeel is dat het gazon bij voorkeur een groot oppervlak in beslag neemt. Grasleggen.nl heeft prijsstaffels waarbij graszoden leggen per m² goedkoper wordt naar mate het totale oppervlak toeneemt. Dus wat houdt u nog tegen om een prachtig gazon aan te laten leggen?

Bekijk de tarieven die Grasleggen.nl hateert op de pagina graszoden prijzen. Daar vindt u de verschillende prijsstaffels. Middels een vrijblijvende offerte doen wij u graag een haarscherp en passend voorstel. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen middels het offerteformulier.

Verse graszoden worden ge-oost
Stapel verse graszoden
Stapels verse graszoden

A-kwaliteit graszoden

De graszoden afkomstig van onze vaste leverancier zijn van een ongelooflijke kwaliteit. De kennis en kunde die bij de graszodenkwekerij aanwezig is kunt u terugzien in de kwaliteit. Daags na aanleg van uw nieuwe gazon zullen de graszoden een egaal, donker groene kleur hebben. Dit, gecombineerd met de dichtheid van de grasmat, is de verdienste van de teler die met waar vakmanschap het gazon heeft opgekweekt.

De graszoden van Grasleggen.nl kenmerken zich door:

 • Minimaal 12 maanden oud
 • Donker groene kleur
 • Dichte bezetting met grassprieten
 • Een goede balans tussen fijne en grove grassoorten
 • De afwezigheid van onkruiden, schadelijke insecten en schimmels
 • Een sterk wortelstelsel dat de graszode bijeen houdt
 • Afmetingen van 40 x 250 cm
 • Een gewicht van circa 15 kg

Graszoden zo groen als gras

Door een grasmat in uw tuin aan te leggen met graszoden kiest u voor duurzaam. Hoewel er ontzettend veel mogelijkheden zijn voor de inrichting van uw tuin is er geen één zo groen als gras. Zowel letterlijk als figuurlijk. Dat het gazon groen van kleur is wist u natuurlijk al, maar de waarde van gras voor het milieu kan u wellicht nog verbazen…

 • De graszoden van Grasleggen.nl zijn zonder plasticnetten en dus volledig biologisch afbreekbaar.
 • Gras neemt CO2 op en filtert daarmee de lucht. Ter vergelijk: een voetbalveld kan 400 kg Co2 op één dag opnemen!
 • De graszoden komen van Hollandse bodem. Er is dus geen ontzettend vervuilend transport nodig om het gras bij u te krijgen.
 • Grasleggen.nl gebruikt en verkoopt uitsluitend organische meststoffen. Deze zijn in tegenstelling tot kunstmest milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Graszoden met een perfecte samenstelling

Gras groeit het beste op een goed beluchte en waterdoorlatende bodem. Dit is de reden dat vrijwel alle graszoden op zandgrond worden gekweekt, zo ook de graszoden van Grasleggen.nl. Daarmee is een gezonde basis van de graszoden gelegd! Het gazon heeft verder behoefte aan verschillende soorten gras, dit is om aan de verschillende eisen van de gebruiker te voldoen. Voor de a-kwaliteit graszoden heeft de kweker gewerkt aan een mengsel dat sterk is en dus goed bestand tegen intensief gebruik. Bovendien is het gras zacht, dicht bezet en kan het kort gemaaid worden.

De A-kwaliteit graszoden bestaan uit het volgende zaadmengsel:

 • 50% veldbeemdgras
 • 20% Engels raaigras
 • 10% rood zwenkgras
 • 20% rood zwenkgras met fijne uitlopers

Graszoden laten leggen door Grasleggen.nl?

Wilt u de graszoden, waar wij zo trots op zijn, gelegd hebben in uw tuin? Dan kunt u gebruik maken van de aanlegservice van Grasleggen.nl. Wij hebben gespecialiseerde teams die zich uitsluitend bezighouden met het aanleggen van gazons. Het leggen van graszoden kunnen zij altijd binnen 14 dagen na akkoord op de offerte komen uitvoeren.

Het laatste nieuws

Wat klanten over ons zeggen