Grasziekten in uw gazon Het meest algemene teken van een ongezonde grasmat is dat het gazon een gele kleur krijgt. In de meeste gevallen is de oorzaak droogte, slechte beluchting of te sterke vervilting. Er zijn echter ook verschillende grasziekten die deze symptomen veroorzaken en die grote stukken gazon kunnen doden of aantasten. Het is daarom van belang zo vroeg mogelijk uit te maken of de verkleuring door een grasziekte of door slecht gras onderhoud wordt veroorzaakt. Als het een ziekte is, moet u de aanbevolen bestrijdingsmaatregelen zo spoedig mogelijk toepassen.

Verschillende soorten grasziekten 

Er zijn verschillende grasziekten die uw gras kunnen ontsieren of aantasten. Hieronder vindt u de meest voorkomende. Door op de naam te klikken komt u op de pagina met meer informatie over de desbetreffende ziekte.

Wilt u het gazon laten herstellen?

Gazons kunnen behoorlijk aangetast zijn door grasziekten. Mogelijk wilt u het gazon om die reden laten vervangen. In dat geval kunnen wij voor u verse graszoden komen leggen. Dit kan naar wens gecombineerd worden met het verwijderen van het bestaande gazon. Vraag hiervoor geheel vrijblijvend een offerte aan en laat u informeren over de kosten van het herstellen van uw gazon.

Het laatste nieuws

Wat klanten over ons zeggen