Als het 's zomers droog is, kan een gazon zeer te lijden hebben van een gebrek aan water. De meeste gazons kunnen echter tegen droogte en herstellen zich in het najaar als het weer gaat regenen. Het helpt om het gras minder vaak te knippen en de machine minder hoog af te stellen. Goed onderhoud zoals verticuteren, beluchten en dressen zorgt voor een gezond diep wortelend wortelstelsel dat tegen droogte kan.

Het gras geautomatiseerd beregenen

Grasleggen.nl/.. is een onderdeel van de DVC Watergroep. Uw tuinberegening is het onderdeel van ons bedrijf dat is gespecialiseerd in het aanleggen van tuinberegening op maat. De tuinberegening kan aangelegd worden in een bestaand gazon. Dit kunnen wij op een dusdanige manier doen zodat hier al snel niets meer van is te zien. Zodra de graszoden liggen, kunt u direct de beregeningsinstallatie aanzetten. Benieuwd wat het kost om een nieuw gazon aan te laten leggen en eventueel uw oude gazon te verwijderen? Kijk dan eens op de pagina met graszoden prijzen.

Wanneer uw gras water geven?

Geef 's ochtends vroeg of aan het begin van de avond water om verdamping te voorkomen. Als er laat op de avond water gegeven wordt, blijft het gras te nat waardoor grasziekten en mos kunnen ontstaan. Geef bij droogte alleen water als het gras echt groen moet blijven.

Hoe vaak moet u sproeien?

De grondsoort bepaalt hoe vaak er water gegeven moet worden. Vermijd dagelijks een beetje water geven, omdat het water dan niet verder komt dan het bovenste laagje, waardoor de wortels dicht tegen het oppervlak blijven. Bij droogte heeft een goed gazon op kleigrond eenmaal per week (veel) water nodig. Zandgrond kan water slecht vasthouden en heeft vaker water nodig. Zware, vocht opnemende grond heeft veel minder vaak water nodig. Gebruik een tuinslang met een spuitpistool of een sproeier. Het water moet 10-15 cm diep in de grond doordringen. Graaf een klein gat om het waterniveau in de gaten te houden zodat te zien is hoe lang het duurt voordat het water op de vereiste diepte is aangekomen. Verspil geen water door het pad, terras of de schutting te besproeien. Als de grond te dicht is of het gazon hellend, kan het zijn dat het water wegloopt. Zet de sproeier dan uit en laat het water eerst in de grond trekken voordat de sproeier weer wordt aangezet.

Temperatuur Zandgrond Kleigrond Frequentie
16 - 20 graden 30 minuten 15 minuten 1 x per week
21 - 25 graden 60 minuten 30 minuten 2 x per week
26 - 30 graden 120 minuten 80 minuten 3 x per week
> 31 graden 180 minuten 120 minuten om de dag

Het laatste nieuws

Wat klanten over ons zeggen