Gras

Onze graszoden

Graszoden zijn een veel goedkopere bodembedekker voor de tuin dan kunstgras, natuursteen of hout. Doordat het zacht is, kunnen kinderen er heerlijk op spelen. Graszoden kunnen moeiteloos allerlei moeilijke vormen en glooiingen bedekken. Een gazon kan een belangrijke rol spelen in een tuinontwerp. Het past bij allerlei tuinstijlen, variërend van de strakke symmetrie van een formele tuin tot de natuurlijk golvende lijnen van een wilde bloemenweide. Een van de belangrijkste kenmerken van het gazon is dat het een grote open en groene ruimte creëert.

Graszoden
Graszoden

De grassoorten in onze graszoden

Het gazon heeft behoefte aan verschillende soorten gras, dit is om aan de verschillende eisen van de gebruiker te voldoen. Voor premium graszoden hebben wij gewerkt aan een mengsel dat sterk is en dus goed bestand is tegen intensief gebruik. Bovendien is het zacht en kan het kort gemaaid worden. De premium graszoden bestaan uit het volgende zaadmengsel:

 • 50% veldbeemdgras
 • 20% Engels raaigras
 • 10% rood zwenkgras
 • 20% rood zwenkgras met fijne uitlopers

Onze premium graszoden

De premium graszoden die wij bij u leggen, hebben minimaal 12 maanden op het land kunnen wortelen. Daardoor bent u verzekerd van graszoden die volledig dicht zijn gegroeid en een uitstekend wortelstelsel hebben. De zoden zijn gekweekt zonder plastic netten en hebben een donkergroene kleur. Onze premium graszoden zijn absoluut vrij van onkruid en schadelijke insecten zoals engerlingen en emelten. De graszoden zijn 40 cm breed en 250 cm lang. Een grasrol is dus 1m². De dikte is 2 cm. Dit betekent dat 1 grasrol ongeveer 20 kg weegt.

Graszoden zonder plastic netten hebben twee voordelen:

 • Beter voor het milieu, omdat er geen plastic in uw gazon wordt gebruikt.
 • Verticuteren gaat vele malen sneller en beter; indien u wel netten heeft trekt u deze tijdens het verticuteren los met de rest van het gazon.

Het opkweken van graszoden

Graszoden leggen doen wij met premium graszoden die afkomstig zijn uit midden Limburg. De zandgronden die daar liggen zijn uitermate geschikt voor het kweken van graszoden. Van maart tot en met oktober worden de velden die geoogst worden weer direct ingezaaid. Daardoor is een continue aanvoer van verse graszoden gewaarborgd.

Ingezaaide velden ontkiemen binnen twee weken op en direct begint dan het onderhoud. Elke week worden de velden meerdere keren gemaaid wat een snelle groei van het gras bevorderd. Na vele malen maaien, bemesten, beregenen en walsen zijn de graszoden na 12 maanden klaar om geoogst te worden.

De graszoden worden door een machine losgesneden en opgerold. De graszoden komen vervolgens op pallets te liggen die elke dag weer vers bij ons bedrijf bezorgd worden. Er gaat wellicht meer werk aan vooraf dan u zou denken. Op de pagina over graszoden kweken kunt u nog meer lezen over het kweekproces van de graszoden.

De eigenschappen van onze graszoden

 • Onze graszoden zijn van premium kwaliteit.
 • De dikte van onze grasmat is gelijkmatig.
 • Onze graszoden zien er uniform uit en zijn vrij van onkruid.
 • Onze graszoden hebben een mooie groene kleur.
 • Onze graszoden bevatten geen plastic netten.

Graszoden laten leggen door Grasleggen.nl?

Wij kunnen altijd binnen 14 dagen bij u premium graszoden komen leggen. Wij doen dit op een vakkundige wijze waardoor u nog jaren plezier heeft van een perfect gazon. Kijk bij graszoden leggen op welke wijze wij een nieuw gazon aanleggen.

Wij leggen graszoden in onder meer de volgende woonplaatsen:


Benieuwd naar de prijzen van het leggen van graszoden?

Een nieuw gazon voor een scherpe prijs, dat kan via Grasleggen.nl. De graszoden prijzen vindt u terug op onze website. Zo kunt u direct zien wat de kosten zijn voor een perfect aangelegd gazon.

De grassoorten in onze graszoden

Het gazon heeft behoefte aan verschillende soorten gras, dit is om aan de verschillende eisen van de gebruiker te voldoen. Voor premium graszoden hebben wij gewerkt aan een mengsel dat sterk is en dus goed bestand is tegen intensief gebruik. Bovendien is het zacht en kan het kort gemaaid worden. De premium graszoden bestaan uit het volgende zaadmengsel:

 • 20% Engels raaigras
 • 40% rood zwenkgras
 • 40% beemdgras
 • Vraag vrijblijvende offerte aan